Bűnügyi Tagozat

 

 

„A mondás, hogy a bűn elnyeri méltó büntetését, kétségkívül közhely, az én véleményem szerint azonban nagyon is igaz.”

(Agatha Christie)

 

Az ÓNSZ Bűnügyi Tagozatának kutatási területe a tágabb értelemben vett büntetőjog, így magában foglalja a büntető anyagi és alaki jogot, a büntetés-végrehajtási jogot, a kriminológiát és a kriminalisztikát.

Ha szeretne elmélyülni a bűnügyi tudományok világában, kutatni, konferenciákon részt venni, OTDK-án indulni, publikálni és inspiráló közösség részévé válni, akkor mindezeket az ÓNSZ Bűnügyi Tagozatának szakkollégistájaként megteheti.     

                                              

                                                                            Dr. Hengl Melinda PhD

                                                        Büntető és Polgári Eljárásjogi Tanszék adjunktus,

                                                                      ÓNSZ Bűnügyi Tagozat Mentor

Tagjaink

Dr. Hengl Melinda PhD

Dr. Hengl Melinda PhD

Mentor

Mások megértéséhez önmagunk megismerésén, határaink feszegetésén és új ismeretek szerzésén át vezet az út, így lettem jogász, pszichológus, jelnyelvi interkulturális kommunikációs szakértő, grafológus és kriminalisztikai írásszakértő.

Rózsa Csongor Ernő

Rózsa Csongor Ernő

Tagozatvezető

Rózsa Csongor Ernő vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának jogász szakos hallgatója. Az egyetemre 2020-ban nyertem felvételt, az ÓNSZ Bűnügyi Tagozatának 2022 márciusa óta vagyok a tagja.

Csendes Dóra

Csendes Dóra

Csendes Dóra vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának másodéves hallgatója, 2022 tavasza óta az ÓNSZ bűnügyi tagozatának tagja.

Győri Petra

Győri Petra

Győri Petra vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának harmadéves hallgatója. Az Óriás Nándor Szakkollégium bűnügyi tagozatába 2023 őszén nyertem felvételt.

Hollósi Beatrix

Hollósi Beatrix

Hollósi Beatrix vagyok a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának harmadéves hallgatója. A Szakkollégium tagjává 2022 őszén váltam, melybe főként szakmai fejlődésem érdekében jelentkeztem.

Magyar Kata

Magyar Kata

Magyar Kata vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának hallgatója. A Szakkollégiumba 2023 tavaszán nyertem felvételt.

Oszvald Bálint

Oszvald Bálint

Oszvald Bálint vagyok, másodéves joghallgató, a Szakkollégiumba 2022 tavaszán nyertem felvételt, ahova elsősorban a szakmai tudásom elmélyítése és a publikációs lehetőségek végett jelentkeztem.

Pohl Petra

Pohl Petra

Pohl Petra Sára vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának harmadéves hallgatója, az ÓNSZ bűnügyi tagozatának tagja. 

Soltész Evelin

Soltész Evelin

Soltész Evelin Vivien vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán 2020- ban kezdtem meg tanulmányaimat, az ÓNSZ Bűnügyi Tagozatának pedig 2022 tavaszán lettem a tagja.

Ványik Paszkál Adrián

Ványik Paszkál Adrián

Ványik Paszkál Adrián vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának jogász szakos hallgatója. Az egyetemet 2022-ben kezdtem el, az ÓNSZ Bűnügyi Tagozatának pedig 2023 tavasza óta vagyok a tagja.