Törlés határok nélkül?

Hohmann Balázs – Kis Kelemen Bence: Törlés határok nélkül?

A tárhelyszolgáltatók felelősségének és kötelezettségének egyes kérdései az Európai Unió Bírósága egy újabb döntésének tükrében

 

Megjelent a "Jog és Technolgóia" Munkacsoport legújabb cikke, amely ezúttal a tárhelyszolgáltatók felelősségének és kötelezettségének kérdéseivel foglalkozik az Európai Unió Bíróság egy friss döntésének tükrében. Talán nem meglepő, hogy a vonatkozó ügy az egyik legnagyobb közösségi média szolgáltatóval és a Facebookkal kapcsolatos. Egy becsületsértő bejegyzés további "sorsát" vizsgálta meg a Bíróság. A felmerülő kérdések többek között azok voltak, hogy:

  • terheli-e nyomonkövetési kötelezettség a tárhelyszolgáltatót a jogsértő tartalmakkal szemben,
  • ha igen akkor e nyomonkövetés milyen terjedelű lehet
  • végül lehetőség van-e arra, hogy a jogsértő tartalmakat ne csupán a jogsérelmet szenvedett fél államában teszik elérhetetlenné, vagy pedig erre világszinten kötelezhető egy tárhelyszolgáltató.

 

A teljes cikkért kattints erre a linkre.

 

 

A fenti cikk az Óriás Nándor Szakkollégium „Jog és Technológia” Munkacsoportjának műhelyében készült. Amennyiben érdeklődik a munkacsoport munkája kapcsán, netán tanácsadásra lenne szüksége bármilyen a fentiekkel kapcsolatos kérdésben, legyen szó akár az online vitarendezésről, online forgalomirányító szolgáltatókról vagy GDPR-ról, keressen bennünket bizalommal az onszak.pte.hu weboldalon vagy a kis.kelemen.bence@ajk.pte.hu e-mail címen.

 

A teljes cikk az Arsboni felületén jelent meg.

Photo by NeONBRAND on Unsplash