Bűnügyi Tagozat

 

 

„A mondás, hogy a bűn elnyeri méltó büntetését, kétségkívül közhely, az én véleményem szerint azonban nagyon is igaz.”

(Agatha Christie)

 

Az ÓNSZ Bűnügyi Tagozatának kutatási területe a tágabb értelemben vett büntetőjog, így magában foglalja a büntető anyagi és alaki jogot, a büntetés-végrehajtási jogot, a kriminológiát és a kriminalisztikát.

Ha szeretne elmélyülni a bűnügyi tudományok világában, kutatni, konferenciákon részt venni, OTDK-án indulni, publikálni és inspiráló közösség részévé válni, akkor mindezeket az ÓNSZ Bűnügyi Tagozatának szakkollégistájaként megteheti.     

                                              

                                                                            Dr. Hengl Melinda

Büntető és Polgári Eljárásjogi Tanszék tanársegéd,

                                                                          ÓNSZ Bűnügyi Tagozat Mentor

Tagjaink

Dr. Hengl Melinda

Dr. Hengl Melinda

Mentor

Mások megértéséhez önmagunk megismerésén, határaink feszegetésén és új ismeretek szerzésén át vezet az út, így lettem jogász, pszichológus, jelnyelvi interkulturális kommunikációs szakértő, grafológus és kriminalisztikai írásszakértő.

Rengel Dóra

Rengel Dóra

Tagozatvezető

Rengel Dóra vagyok a Bűnügyi Tagozat vezetője és a Büntetőjogi Tanszék demonstrátora. A bűnügyi tudományok iránti érdeklődésem már az egyetem első éveiben jelen volt, ezért másodévesként jelentkeztem a Szakkollégiumba.

Ambrózi Miklós

Ambrózi Miklós

Ambrózi Miklós vagyok, másodéves joghallgató, az ÓNSZ bűnügyi tagozatának tagja. Érdeklődésemet már korán felkeltették a bűnügyi tudományok, ezért jelentkeztem a szakkollégiumba, hogy elméleti és gyakorlati tudásomat gyarapíthassam e téren.

Auer Gréta

Auer Gréta

Auer Gréta vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karának harmadéves hallgatója, az ÓNSZ bűnügyi tagozatának tagja.

Botló Andrea

Botló Andrea

Botló Andrea vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karának másodéves hallgatója.

Pohl Dóra Luca

Pohl Dóra Luca

Pohl Dóra Luca vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának másodéves hallgatója, az ÓNSZ bűnügyi tagozatának tagja.

Telegdy Blanka

Telegdy Blanka

Telegdy Blanka vagyok, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának hallgatója, az ÓNSZ Bűnügyi Tagozatának tagja.

Thalabér Zoltán

Thalabér Zoltán

Thalabér Zoltán vagyok a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi kar hallgatója, ahová 2018-ban nyertem felvételt.