Elméleti-történeti Tagozat

 

Az  Óriás Nándor Szakkollégium Elméleti-történeti tagozata önálló kutatási tevékenységet végez, célja, hogy tagjai önállóan publikálhassanak a szakkollégium által meghatározott kutatási tárgykörökben. A tagozat tagjai olyan joghallgatók, akik a jogi tanulmányaik mellett a történeti és az elméleti diszciplínák – római jog, jogtörténet, jogbölcselet, szociológia, filozófia – terén szeretnének kutatásokat folytatni.A tagozat ennek az elméleti - történeti érdeklődésnek kíván teret adni és a szakmai-tudományos lehetőségek megteremtésével támogatja tagjait. Nem csupán szigorúan szakmai tevékenységet látunk el a kerekasztal beszélgetéseink során, hanem törekszünk a tagozaton belüli közösségi hangulat megteremtésére is. Célunk ennek a közösségnek a bővítése olyan új tagokkal, akik az egyetemi tanulmányaik mellett mélyebben érdeklődnek a fent említett tárgyak iránt, szeretnének a választott tudományterületen egyéni, illetve csoportos kutatásokat folytatni, nem utolsósorban pedig egy jó hangulatú közösség tagjaivá válni.

Tagjaink

Dr. Csoknya Tünde Éva

Dr. Csoknya Tünde Éva

Mentor

Dr. Csoknya Tünde Éva PhD, a PTE ÁJK Római Jogi Tanszékének egyetemi adjunktusa és az Óriás Nándor Szakkollégium Elméleti-történeti Tagozatának mentora.

Solymosi Krisztián

Solymosi Krisztián

Tagozatvezető

Solymosi Krisztián vagyok, 2019-ben kezdtem meg tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán. A szakkollégiumba 2020/2021-es tanév tavaszi szemeszterében nyertem felvételt.

Farkas-Kozics Iván

Farkas-Kozics Iván

Farkas-Kozics Iván vagyok, 2021-ben kezdtem meg tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán.

Kőszegi Gergő

Kőszegi Gergő

Kőszegi Gergő vagyok, másodéves joghallgató, a szakkollégiumba 2022 októberében nyertem felvételt.

Miklai Kamilla

Miklai Kamilla

Miklai Kamilla vagyok, 2021-ben kezdtem meg tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Az Óriás Nándor Szakkollégiumba a 2022/2023-as tanév őszi szemeszterében nyertem felvételt.

Molnár Bálint

Molnár Bálint

Molnár Bálint vagyok, harmadéves joghallgató. A szakkollégiumba 2017 őszén nyertem felvételt. Fontosnak tartom a kar tudományos fejlesztését, a magas színvonalú szakmai és gyakorlati tudás megszerzését, amelyre a szakkollégium kiváló lehetőséget biztosít.

Szentes Dalma

Szentes Dalma

Szentes Dalma vagyok, 2019-ben nyertem felvételt a jogi karra. 2020 ősze óta vagyok tagja az ÓNSZ Elméleti-történeti Tagozatának.

Zaka Maja

Zaka Maja

Zaka Maja vagyok, 2021 óta a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának hallgatója. Az Óriás Nándor Szakkollégiumba másodévem elején nyertem felvételt.